Konkurrence regler

Afviklingen sker med forskudt start- og sluttidspunkt.

Det første hold starter kl. 10:00.

Inden konkurrencen bliver eleverne introduceret for regler og betingelser. Hvert hold må maks være 4 deltagere og udarbejde en ret (enten forret, hovedret eller dessert).


Efterfølgende skal holdene udvikle og træne i at lave deres ret i evt. madkundskab/hjemkundskab, samt sende et billede ind af retten til os, med medfølgende opskrift.

Kontaktoplysninger kan findes nederst på hjemmesiden. 


Ud fra billeder og opskrifter, vælger vi max. 16 hold fra forskellige skoler i Vejle Kommune, som deltager i finalen den 26. - 27. oktober 2021. 


Til finalen må der være forberedt så meget som muligt hjemmefra pr. hold. Derudover vil eleverne have 1 time til at færdiggøre deres ret.


Efter 1 time, skal holdet aflevere og præsentere retten for dommerne, samt sørge for at rydde op i deres køkken, til næste hold ankommer.

Eleverne får også point for at gøre deres køkken pænt rent efter brug.


Der vil i finalen være 4 hold, med 4 personer, som hvert har 1 time.
Der vil være 15 minutters mellemrum mellem holdene.

4 af holdene kører serveringer om formiddagen, og 4 af holdene kører serveringer om eftermiddagen.


Konkurrencen starter med første hold klokken 10:00 og slutter med sidst hold klokken 14.30.

Eleverne skal udarbejde enten:

Forret              1 x point

Hovedret        1,2 x point

Dessert           1,5 x point



Der skal anrettes 5 couverter (tallerkner) til bedømmelse og 1 couvert (tallerken) til fotografering.
Retterne afleveres efter tidsskemaet.
TV hold vil optage film omkring holdene og konkurrencen, pressen vil muligvis også være tilstede ved præmieoverrækkelsen.

 

Dommere:

Dommerpanelet vil være udvalgt blandt de bedste kokke i Danmark

Pointsystem